Saturday, January 18, 2014

SPRING-SUMMER 2014

                   Spring -Summer 2014


                        
  
     Στην collection που μας παρρουσιασαν για την season Άνοιξη- Καλοκαίρι 2014 οι γνωστοι οίκοι του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο cut walk , Λοδίνο, Μιλάνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη , βλέπουμε ότι οι σχεδιαστές είναι εμπνευσμένοι από "retro"στοιχεία των δεκαετιων 50s', 60s' και 90s '. Επιπλέων υπάρχουν επιρροές από το "safari look" (Donna Karran),ρομαντικό και bochemie style (Anna Sui).
      Τα crops-out top παραμένουν, ειτε σε μορφη τοπ, είτε σε πουκάμισα, δείγματά τους παρουσίασαν οι οίκοι Αlexander Wang , Peter Pilotto, Balenciga  
  
      Η επανεμφάνιση των logos,  είναι κάτι που είχαμε να δούμε καιρό και βρίσκει πολλούς υποστιριχτές. 
 
     Τα boxy, peplum, peek-a-boo tops και τα διχτιοτά t- shirt είναι τα must για το φετινό καλοκαίρι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την ντουλάπα σας και να εμπνευστήτε όπως τα συνδίασαν στην collection τους η Victoria Beckam, Gucci, Calvin Clain και Vivian Westwood.
 
     To  στιλ της γυναίκας είναι πιο ελεύθερο,  πιο ανάλαφρο, αφού πολύ σχεδιαστές προτείνουν ένα
sporty chic look, με σορτσάκια ,mini κιλτ, με πιέτες φούστες,  βερμούδες, παντελόνια jocking,  ζιπ κιλότ και cropped pands( Vera Wang, Marni, Emilio Pucci).
    
 Σαλοπέτες, bomber jacket, matadar σακάκια , μακριές τουνίκ,και bazeball jackets από σιφόν.
   
 Τα μοτίβα ποικίλουν από καρώ, floral, liberty print, animal print, denim  tribal, πολύχρωμα σχέδεια, βότανα, πέταλα λουλουδιών( Christofer Kane) και άνθοι.


 
     Υφάσματα από μετάξυ, τούλι, δέρμα, κασμίρ, δαντέλες, σουέτ, παγιετες, μεταλιζέ, οργάτζα, διαφάνιες, σιφόν ,αλλά και prints εμπνευσμένα από τοιχογραφίες που δημιούργησαν οι Gabriel Specte, Mesa, και Jeanne Detallants για τον οίκο Prada , τα οποία διακοσμούν σορτσ  , παντελόνια και κοστούμια

       Τα χρώματα που χρησιμοποιούν κυρίως σε παστέλ αποχρώσεις όπως, της λεβάντας ,βεραμάν, του κίτρου, μπλέ του ουρανού, ρόδινα ροζ, της μέντας, baby blue ,και γιηνα καφέ. Σε πιο έντονη παλέτα βρίσκουμε κόκκινο , κοραλί, κίτρινο, έντονο μπλέ, πράσινο του δάσους και κλασικά άσπρο μαύρο , nude , χρυσό και ασυμί.
      Τα ρούχα διακοσμούν μεταλλικά στοιχεία , κρύσταλλα, φτερά , πολύχρωμες πέτρες, φερμουάρ, κρινολίνα εσωτερικά , λαμπερά κεντήματα καθώς και κρόσια.
 

No comments:

Post a Comment